Carrière Kata Lean ontwikkelen
In de workshop ‘Doe de carrière Kata’ ga je aan de slag met al je vragen over jouw carrière. Kata’s zijn bekend van de oosterse vechtsport, maar het is ook een werkwijze die Mike Rother ontleende aan Toyota en hun Lean methode. Kata is een uitstekende manier naar je eigen pad te kijken onder het motto: ‘Doe je de goede dingen, en doe je ze goed?’

Wat zijn Kata’s?

De analyse van Mike Rother, de auteur van het boek Toyota Kata, gaat vooral over het verbeteren van organisaties door te kijken naar gedrag en routines van medewerkers. Deze zogenaamde “behavioural routines” spelen een belangrijke rol. Om als organisatie succesvol te zijn heb je natuurlijk veel zaken nodig. De belangrijkste daarvan is volgens Rother het doel, de richting waar je als organisatie heen gaat. En het is die richting waarop de Kata’s ook worden gebaseerd. Met de Kata, het ontwikkelen van routine, kunnen organisaties verbeteringen realiseren in één duidelijke richting. Dat was voor ons aanleiding om deze workshop te ontwikkelen, niet gericht op organisaties, maar op jouw carrière. Want die heeft soms ook weer richting nodig.

Een Kata voor Jouw Carrière?

Met Kata kijk je naar de richting die jij wilt gaan en de stappen die je daarbij gaat zetten. Daarbij leer je de 5 relevante vragen te stellen. Deze workshop is heel praktisch en focust op hoe je naar het pad van jouw carrière kunt kijken. Waar is mijn punt op de horizon? Hoe verbind ik tussenliggende stappen aan elkaar?

De workshop gaat nog verder: je gaat vragen stellen over het waarom, de betekenis van, en het verhaal achter jouw carrière. Want de helden zoals Klein Duimpje en al die anderen maakten misschien geen short cut, maar daar was uiteindelijk natuurlijk ook een goede reden voor. Snel van A naar B lijkt de beste weg, maar is het niet altijd – en wat is dan je verhaal? De workshop is een unieke gelegenheid om effectief vooruit te kijken naar wat je kunt ondernemen in jouw carrière, en ook om jezelf onder de loep te nemen. Waarom doe je het zo, of waarom heb je het zo gedaan?

Voor wie

De workshop “Doe de Carrière Kata” is uitermate geschikt voor mensen die op een keuzepunt staan in hun carrière. Dat kan zijn op het moment dat je nog van alles hebt te kiezen aan het begin van je carrière. Het kan ook zijn dat je bewust, of door omstandigheden gedwongen, een nieuwe keuze gaat maken.

De workshop wordt begeleid door Ron van Es en Maarten Nijman

Meer informatie over de workshop en inschrijven? Dat kan op de site van Work and Purpose work and purpose

Inspiratie: ieder kwartaal alle blogs in je mailbox!
* verplicht veld
skoledoPure & Lean is partner van Skoledo, hierdoor kun je ook gebruik maken van blended training: theorie leren wanneer het jou uitkomt en een coach die je ondersteunt in de praktijk.
Maarten Nijman

Maarten Nijman “Ik vind het een prachtige uitdaging om met mijn kennis en ervaring organisaties te inspireren om zinvolle verbeteringen door te voeren. Ik zie dat bedrijven met een goede invoering van LSS niet alleen klanten, maar ook hun medewerkers meer tevreden maken. Ik wil mijn kennis overdragen en zorgen dat de organisatie zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kan.” Maarten heeft sinds 2012 al ruim 650 Belts opgeleid in Lean of Lean Six Sigma en hij wordt ook gevraagd als spreker, moderator of facilitator van workshops voor kleine of grote groepen over dit onderwerp. Heb je vragen? Ik spreek je graag, dus bel gerust naar 06 288 48 156