Inzicht in de klantervaring

Hoe weet jij wat de klanten van jouw bedrijf of organisatie verwachten? En hoe goed maak je op dit moment de verwachtingen van die klanten waar? Een Klant Arena levert een organisatie inzicht in de ervaringen en wensen van klanten en vormt het fundament voor een succesvolle dienstverlening. Door dit inzicht kunnen producten en diensten steeds beter afgestemd worden op de vraag en behoefte van de klant. Bij een Klant Arena wordt de klant “in huis gehaald” en letterlijk en figuurlijk centraal gesteld. Er ontstaat een open dialoog en interactie met (verschillende) klanten.

Hoe werkt een Klant Arena?

De Arena bestaat uit een binnen- en buitenring. Centraal in de binnenring zitten klanten. Een beetje afhankelijk van de organisatie zijn dat circa 10 personen. Minder klanten leidt tot het risico op verlies van representativiteit en bovendien kan de klant zich dan minder serieus genomen voelen. Teveel klanten is ook niet verstandig, dan blijft er te weinig individuele aandacht over voor iedere aanwezige klant. In de buitenring is plaats voor zo’n 30 medewerkers. Daarbij nodigen we niet alleen voor medewerkers van de werkvloer uit, maar vraag ik ook directieleden om hier plaats te nemen. Vaak doen ze dat graag.

Een voorbeeld van een Klant Arena

Alternatieven voor de Klant Arena

Soms is het lastig of ongewenst om de Klant Arena te organiseren. Ik heb ook meerdere keren meegemaakt dat er teveel afzeggingen binnenkomen van klanten. Wat kun je dan nog doen? Op dit moment ontwikkel ik hiervoor een digitale Game. Het spelconcept verbindt de collega’s op afdeling(en) en laat medewerkers focussen op de klant. De opzet is niet competitief, maar gericht op samenwerken en het behalen van team-doelen. Het gaat erom dat collega’s van elkaar leren en inzicht krijgen in klantwensen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met me op via 06 288 48 156.

Informatie over In-Company workshops en masterclasses
Organisatie*
Vestigingsplaats
Naam*
Vraag
E-mail*
Tel/mobiel*
-
Nieuws
Verificatie
(neem de 4 karakters over)
Inspiratie: ieder kwartaal alle blogs in je mailbox!
* verplicht veld
skoledoPure & Lean is partner van Skoledo, hierdoor kun je ook gebruik maken van blended training: theorie leren wanneer het jou uitkomt en een coach die je ondersteunt in de praktijk.
Maarten Nijman

Maarten Nijman “Ik vind het een prachtige uitdaging om met mijn kennis en ervaring organisaties te inspireren om zinvolle verbeteringen door te voeren. Ik zie dat bedrijven met een goede invoering van LSS niet alleen klanten, maar ook hun medewerkers meer tevreden maken. Ik wil mijn kennis overdragen en zorgen dat de organisatie zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kan.” Maarten heeft sinds 2012 al ruim 400 Belts opgeleid in Lean of Lean Six Sigma en wordt ook gevraagd als spreker, moderator of facilitator van workshops voor kleine of grote groepen over dit onderwerp. Heb je vragen? Ik spreek je graag, dus bel gerust naar 06 288 48 156