Opleiding

Opleidingen

“We gaan verbeteren”

Iedere organisatie heeft natuurlijk de wens om goed werk te leveren. En natuurlijk ben jij daar ook mee bezig in jouw organisatie. Om goed werk te blijven leveren zul je ook continu moeten aanpassen. Toch is dat niet makkelijk en er zijn verschillende problemen die kunnen optreden. Je herkent ze wellicht?

“Maar …”


“… niet iedereen werd betrokken”

De organisatie start met een verbeterprogramma en er gaan drie mensen op cursus. Tegelijk ‘blijft de winkel gewoon open’. De collega’s die op cursus zijn geweest lopen achter, de andere collega’s op de afdeling verzuipen in het werk. Er is (druk, druk, druk) geen tijd om kennis over te dragen. Wat volgt is een frustrerende periode voor iedereen. Binnen een paar maanden is de oude manier van werken weer de norm.

“… het kwam van buiten”

De directie wil graag dat de organisatie met een bepaalde verbeteraanpak aan de slag gaat. Een extern bureau beloofde namelijk gouden bergen en gaat een nieuwe manier van werken introduceren. De aanpak is in beton gegoten en vraagt een enorme aanpassing van iedereen in de organisatie. De weerstand is groot, de kosten hoog en de resultaten vallen tegen. Niemand kan meer uitleggen waarom we hier aan begonnen zijn. Het gevolg is dat binnen een paar maanden ook de oude manier van werken weer de norm is.

“… het is slechts deels verbeterd”

De organisatie erkent dat er problemen zijn en van directie tot werkvloer gaat men aan de slag met verbeteren. Bij de analyse van de problemen wordt één van de drie pijlers (Klant, Proces, Medewerker) uit het oog verloren. De doorgevoerde veranderingen gaan ten koste van de vergeten pijler en er ontstaat nog steeds geen vitale organisatie.

“… nu zijn we klaar”

De organisatie heeft met succes een verbeterproject doorgevoerd. Na het project volgt een bescheiden feestje en een leuk artikel op intranet en dat was het dan
… en de volgende problemen dienen zich al aan.

Hoe gaat het dan wel?

Doorvoeren van een organisatieverbetering doe je samen. Met iedereen uit het hele bedrijf. Het draait altijd om de drie pijlers: Klant, Medewerker en Proces. Aan de basis van een succesvolle organisatieverbetering ligt kennis. Kennis van het werk en kennis van de veranderaanpak. Op die manier kun je verbeteringen doorvoeren die leiden tot hogere klanttevredenheid, betere processen en gelukkige medewerkers. Want dat zijn de zaken waar je het uiteindelijk voor doet. Naast het opdoen van kennis, is het opdoen van ervaring in de eigen praktijk van enorm belang. Dat leidt tot een hoog leerrendement én het leidt direct tot betere processen!

Maatwerk en In Company

De opleidingen en workshops op gebied van Lean Six Sigma geef ik altijd op maat en in overleg. Door een goede afstemming wil ik bereiken dat de workshop of opleiding perfect aansluit bij hetgeen op dat moment in de organisatie van belang is. In veel gevallen is dat een Lean introductieprogramma waarbij de lopende projecten gelijk de praktijk case zijn in de opleiding of workshops.

Masterclasses en workshops

In een dag(deel) of een paar dagen krijg je inzichten en tools aangereikt waarmee de organisatie direct mee aan de slag kan. Bijvoorbeeld hoe je de organisatie kan focussen op activiteiten die een toegevoegde waarde voor de klant leveren. Maar ook workshops op het snijvlak van Lean en duurzaamheid, of hoe je alle medewerkers met meer plezier kan laten werken. Daar zitten ook workshops bij die interessant zijn voor Lean professionals. Kijk hier naar de verschillende mogelijke workshops en masterclasses.

Heel fijn hoe Maarten ingewikkelde dingen eenvoudig kan maken.

Een belangrijk aspect in alle masterclasses en workshops is “De Praktijk”. Het is natuurlijk prachtig als het werkt in theorie. En dan kom je de volgende dag terug op je werk, de mailbox puilt uit (je was er gisteren niet) en binnen een paar dagen is alle positieve energie die je had alweer verdwenen. Als ik met jouw organisatie een plan ga maken, wil ik graag de mensen spreken die de workshop gaan volgen en ook een paar mensen van het management. We gaan onderzoeken welke resultaten jullie willen realiseren en hoe we kunnen meten dat de resultaten gehaald zijn. Ja, ook een opleiding kan volgens de PDCA cyclus worden opgezet.

Lean en Lean Six Sigma

les geven opleiding trainenWil je met jouw bedrijf aan de slag? Ik ben een zeer ervaren Lean Six Sigma trainer (Master Black Belt), maar ik vind het resultaat voor jouw organisatie nog veel belangrijker dan het exacte curriculum van de opleiding. Aanvullende informatie over de opleidingen en de kosten vind je hier: Lean en Lean Six Sigma opleidingen

Blended Learning

Pure & Lean is partner van Skoledo, hierdoor kun je ook gebruik maken van blended Learning met de online training van Skoledo. Je gaat theorie leren wanneer het jou uitkomt en in de praktijk word je ondersteunt door een coach die prima weet hoe je de theorie kunt toepassen. Zo leer je effectiever en ga je in jouw organisatie direct aan de slag met het realiseren van verbeteringen onder begeleiding van een expert.
skoledo

Toptrainer, goed en rustig.

Locaties

Ook ik werk graag op bijzondere locaties met een prettige uitstraling. Je bent even af van de dagelijkse beslommeringen. Toch kom ik liever bij jouw organisatie langs en zoeken we zo dicht mogelijk bij de ‘Gemba’ een plek om mensen op te leiden. Lean Six Sigma training locatieWe kunnen dan zelfs tijdens opleidingsdagen (of dagdelen) naar de werkvloer om te kijken hoe het werk werkt. Iedere keer zien we weer dat dit veel meer oplevert dan met z’n allen naar een of andere hypothetische case te gaan kijken. Een ander voordeel is natuurlijk dat aan het eind van de opleiding of workshop de eerste verbeteringen gelijk zijn doorgevoerd!

Reacties zijn gesloten.