Coaching

continu verbeterenVindt jij het ook vervelend als er zo’n consultant langskomt die het allemaal beter weet? En die met zijn standaard oplossing jouw probleem wel even gaat oplossen? Ik ook. Het is voor mij vanzelfsprekend dat consultancy of coaching op het gebied van procesverbetering altijd op maat en in overleg wordt aangeboden. Er zijn geen twee organisaties hetzelfde, dus we gaan samen op onderzoek: Welke kennis is er al? Welke uitdagingen heeft de organisatie op dat moment en welk doel wil men bereiken?

Het is voor mij logisch dat het management en directie hier tijd in investeert. In goed overleg stellen we samen een programma op, dat past bij de verwachtingen van de organisatie. Dat wordt geen dik rapport, maar een concreet plan op 1 pagina. Daarin leggen we vast

  • hoe de kennisoverdracht gaan plaatsvinden
  • hoe we vaardigheden gaan ontwikkelen
  • welke doelstellingen we voor de samenwerking neerleggen

Waar ben jij naar op zoek?

Coaching door coach trainerVind je het fijn om eens met iemand te sparren die ervaring heeft in jouw sector, maar ook dwarsverbanden kan leggen met andere sectoren?
Sinds 2009 heb ik als Black Belt veel ervaring opgedaan bij verschillende type organisaties in financiƫle dienstverlening, industrie, overheid, onderwijs, energie en logistiek.

Ben je op zoek naar iemand die echt waarde toevoegt aan jouw organisatie?
Sommige consultants werken het liefst fulltime bij de opdrachtgever. Ik kom liever 1 of 2 dagen per week gedurende een periode van een paar weken of maanden. Verwacht van mij geen langdurige inhuur. In de praktijk blijkt dat advies pas werkt als de medewerkers van de eigen organisatie ermee aan de slag gaan, met begeleiding en coaching waar nodig.

Denk je dat je in de praktijk het beste kunt leren?
Ik wel; door het koppelen van (korte) opleidingen aan concrete projecten in de organisatie, kunnen mensen leren door te doen onder begeleiding. De eerste kennismaking leidt dus direct tot resultaat en vraagt betrokkenheid van het management van de organisatie.

Voorbeelden

brownpaper sessie met teamWat voor type coaching of consultancy kun je verwachten van mij? Een paar voorbeelden

  • Een grote gemeente wilde aan de slag met een Klantenworkshop. In de voorbereiding hebben we ook een uitgebreide workshop georganiseerd om de klantwensen in kaart te brengen met behulp van het Kano-model.
  • Een Hogeschool wilde met een team van Lean Green Belts hard aan de slag met een verbeterprogramma. Binnen het team was behoefte aan extra begeleiding om de Lean werkwijze goed onder de knie te krijgen. Ik heb de GreenBelts begeleid tijdens de workshops. De eerste workshops deed ik het meeste voor, daarna kon het team steeds beter zelfstandig aan de slag. Na vier weken van workshops was het team vol zelfvertrouwen in staat zelfstandig een volgende serie workshops te organiseren.
  • Een grote energieleverancier die de Kick-off van Lean in de organisatie in overleg wil opzetten, wilde graag een ervaren trainer om de bijeenkomst met 150 mensen interactief te laten verlopen. Hiervoor heb ik een presentatie van een uur gegeven en vervolgens parallelle workshops gefaciliteerd.

Ben je benieuwd wat ik zou kunnen betekenen voor jouw organisatie? Ik kom graag, geheel vrijblijvend, langs om daarover van gedachte te wisselen. Bel 06 288 48 156 voor een afspraak, of stel je vraag hier en ik neem snel contact op.

Reacties zijn gesloten.