Missie, Visie, wat is de bedoeling LeanDe missie en visie van de organisatie staat centraal op deze heisessie. Het is een goed gebruik om met het MT naar de kernwaarden van de organisatie te kijken en deze eenduidig en helder te (blijven) formuleren. En dan? Hoe neem je de rest van de organisatie mee in wat je als MT voor ogen hebt met de organisatie?

Nieuwe inzichten

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de huidige organisatiedoelen. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Begrijpt op dit moment iedereen in het MT “de bedoeling”? Een gezamenlijk beeld is het eerste nieuwe inzicht dat op deze heidag ontstaat. Als er binnen het MT een duidelijk gedeelde en gedragen visie is, kan deze ook uitgedragen worden naar de rest van de organisatie.

Hoshin

performance board besturen Lean management continu verbeteren hoshinOp basis van een gezamenlijk doel, kan je als MT met de rest van de organisatie gaan communiceren. Je weet nu wat je wilt gaan bereiken. Nu wordt het tijd om te gaan onderzoeken wat de bijdrage van de verschillende afdelingen, van de teams en van de medewerkers gaat worden. Samen gaan we dit uitwerken tot een cascaderend geheel. Tellen alle individuele doelen op tot de totale doelstelling van de organisatie? Zitten er gaten, of juist overlappen in?

Resultaten

Na een heidag ga je met veel nieuwe inzichten naar huis.

  • Aan het einde van de Heisessie lever je met het MT een performance board op.
  • Met zo’n 7 grafieken ga je de komende jaren de organisatie besturen (wijzigen mag natuurlijk nog).
  • Ieder MT lid kan hier voor het eigen organisatieonderdeel weer een onderliggend performance board maken.
  • Deze onderliggende performance boards tezamen beschrijven het performance board van de organisatie.

Overige Informatie

Faciliteren van de heidag door ervaren Lean Six Sigma Master Black Belt. Door middel van verschillende werkvormen en focus op klantbehoefte geeft de facilitator richting aan de heisessie. Het MT blijft zelf voldoende in-control over de inhoud en in overleg geven we samen de dag vorm. Vraag vrijblijvend informatie aan.

Informatie over In-Company workshops en masterclasses
Organisatie*
Vestigingsplaats
Naam*
Vraag
E-mail*
Tel/mobiel*
-
Nieuws
Verificatie
(neem de 4 karakters over)

skoledoPure & Lean is partner van Skoledo, hierdoor kun je ook gebruik maken van blended training: theorie leren wanneer het jou uitkomt en een coach die je ondersteunt in de praktijk.
Maarten Nijman

Maarten Nijman “Ik vind het een prachtige uitdaging om met mijn kennis en ervaring organisaties te inspireren om zinvolle verbeteringen door te voeren. Ik zie dat bedrijven met een goede invoering van LSS niet alleen klanten, maar ook hun medewerkers meer tevreden maken. Ik wil mijn kennis overdragen en zorgen dat de organisatie zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kan.” Maarten heeft sinds 2012 al ruim 650 Belts opgeleid in Lean of Lean Six Sigma en hij wordt ook gevraagd als spreker, moderator of facilitator van workshops voor kleine of grote groepen over dit onderwerp. Heb je vragen? Ik spreek je graag, dus bel gerust naar 06 288 48 156