Masterclasses en workshops

Voor In-Company situaties zijn de volgende Masterclasses of Workshops mogelijk.

Voor een vitale organisatie

Heidag: “Wat is de bedoeling?”

Missie, Visie, wat is de bedoeling LeanDe missie en visie van de organisatie staat centraal op deze heisessie. Het is een goed gebruik om met het MT naar de kernwaarden van de organisatie te kijken en deze eenduidig en helder te (blijven) formuleren. En dan? Hoe neem je de rest van de organisatie mee in wat je als MT voor ogen hebt met de organisatie? Als er binnen het MT een duidelijk gedeelde en gedragen visie is, kan deze ook uitgedragen worden naar de rest van de organisatie. Lees meer over deze workshop.

Masterclass gelukkige medewerkers

happy3Slechts 9% van de medewerkers is echt betrokken bij de organisatie. Hoe zit dat in jouw organisatie?
Kun jij als manager jouw medewerkers gelukkig maken? En laten de processen van jouw organisatie dat wel toe? Maken goede processen alle mensen gelukkig? Wil je weten hoe het geluk van jouw medewerkers kan bijdragen aan het resultaat? Kijk dan naar de masterclass Happy Process.

Voor Lean- en processpecialisten

Masterclass Overdragen van kennis

Kolb leercyclus kennisoverdrachtVoor iedere procesverbeteraar is het een must om mensen binnen teams iets bij te brengen. Maar hoe kun je voorkomen dat je een hele middag powerpoints staat voor te lezen? In deze masterclass gaan we samen aan de slag met een groot aantal praktische oefeningen om kennis over te dragen. Natuurlijk komt er theorie aan te pas. We behandelen de leercyclus van Kolb. Voor het grootste deel van de dag staat de praktijk centraal. Maak gebruik van interactie, van verschillende leerstijlen, van Lean Games, … Kortom, in één dag spijker jij je vaardigheden bij om excellent kennis over te dragen.

Masterclass statistiek voor Lean managers

graphJe weet goed raad met wegnemen van verspillingen, komt vaak op de Gemba, jouw mensen werken 5S en gebruiken Andons en Kanbans. Toch krijg je onvoldoende vat op klanttevredenheid. Orders kennen wisselende doorlooptijden er is – kortom – sprake van variatie (Mura). Zolang je blijft sturen op gemiddelden, mis je informatie uit het proces. Maar hoe kun je op een eenvoudige manier aan de slag met statistiek? In deze masterclass ben je in één dag op de hoogte van “Standaardafwijking”, “proces capability” en de definitie van de proces Sigma.

Met teams

Kaizen workshop

kaizen cirkel voor continu verbeterenKaizen is een van oorsprong Japanse term die wordt gebruikt voor een management filosofie, een bedrijfscultuur en een verbeter-workshop. Welke benadering ook wordt gekozen, Kaizen is een dagelijkse activiteit, uitgevoerd door alle betrokkenen. Ik lever graag ondersteuning bij het oplossen van managementvraagstukken met betrekking tot duurzaamheid. Ik faciliteer een aantal kortdurende sessies met maximaal 7 deelnemers; manager, medewerkers uit de operations en experts. Binnen een paar uur wordt op basis van een aantal workshoptechnieken een probleemanalyse uitgevoerd waarna met de aanwezigen wordt gewerkt aan echte oplossingen.

Lean basisprincipes

workshopMocht er binnen jouw organisatie nog geen enkele ervaring zijn met Lean Six Sigma, dan is deze aanpak zeer geschikt. Gedurende een paar dagen laat ik MT-leden samen met een heel team kennis maken met Lean. Dat gebeurt op een leuke, uitdagende manier. We gebruiken een Lean Game en ontwikkelen kennis van en inzicht in de Lean basisprincipes. Zeer geschikt om samen enthousiast te worden over de Lean aanpak. We trekken er voldoende tijd voor uit, om samen met het team de eerste verbeteringen te realiseren.

Klant Workshop

Een Klant Workshop levert een organisatie inzicht in de ervaringen en wensen van klanten en vormt het fundament voor een succesvolle dienstverlening. Door dit inzicht kunnen producten en diensten steeds beter afgestemd worden op de vraag en behoefte van de klant.
Bij een Klant Workshop wordt de klant “in huis gehaald” en letterlijk en figuurlijk centraal gesteld. Er ontstaat een open dialoog en interactie met (verschillende) klanten.

En nog meer …

Ben je met organisatieverbetering bezig en heb je een idee wat je zou willen? Ik ondersteun graag het continu verbeteren met mijn creatieve aanpak en brede ervaring in werkvormen. Neem contact op en ik denk graag met je mee!

[Form id=”25″]

Reacties zijn gesloten.