Opleiding Lean Six Sigma

Lean Workshop BrainstormWil je

  • meer tevreden klanten, zonder dat de kosten stijgen?
  • hogere kwaliteit van je producten of diensten?
  • dat medewerkers gelukkig worden van hun werk?

Lean en Lean Six Sigma zijn internationaal erkende methodieken die deze verbetering tot stand kunnen brengen. Op het gebied van Lean en Lean Six Sigma zijn er verschillende opleidingen, maar welke is voor jouw situatie het beste geschikt? Inmiddels is wel duidelijk dat alleen het opleiden van een paar medewerkers niet leidt tot een heel andere manier van werken…

Iedere organisatie heeft specifieke behoeften. Die behoeften moeten we eerst samen vaststellen. En het management speelt daarbij een doorslaggevende rol. Ik kan hier zeer flexibel op inspelen op de behoefte van de organisatie en het vaststellen van de benodigde opleidingen doen we ook in overleg. Je krijgt daarmee

  • een kwalitatief goede opleiding,
  • afgestemd op de mensen binnen jouw organisatie,
  • voor de beste prijs.

Uiteraard is het materiaal op maat en sluit aan bij het niveau en de ervaring van de medewerkers in de organisatie. Je betaalt daarbij een dagtarief voor de docent/trainer (dagtarief in 2017 is 1.400,-). Als je meer dan 3 medewerkers wilt opleiden is dat vaak al een leuke besparing ten opzichte van cursussen buiten de deur. Maar in plaats van te focussen op de besparing, kun je beter kijken naar alle meerwaarde die dit oplevert. Je start echte verbeterprojecten in jouw organisatie, met mensen uit (verschillende) teams en betrokkenheid van sr. management. Dat heeft veel meer impact dan welke theoretische opleiding dan ook.

Een toptrainer voor een heel scherp tarief

Opleiding en certificering

In de zoektocht naar ‘officiële’ Lean Six Sigma certificering ben je er mogelijk al achter gekomen dat dit niet eenduidig is. De echte waarde van de opleiding ligt in de toepassing in de praktijk. Ik kijk dus liever naar de resultaten voor de organisatie en dat worden de onderdelen van het opleidingsplan.

Soms wil je als cursist natuurlijk wel een bewijs kunnen laten zien voor op je CV. Voor een internationaal erkend certificaat verwijst ik je naar het IASSC examen en certificaat (hier zijn extra kosten aan verbonden). De IASSC certificering sluit aan op de “body of knowledge” van ASQ. Mocht je het IASSC certificaat willen behalen, dan kan ik je nog adviseren over extra Engelstalige literatuur om je optimaal voor te bereiden.

Coaching

Als onderdeel van een opleiding is het fijn om tijdens het project in-company gecoacht te worden door een Master Black Belt. Dit plannen we gezamenlijk. Je werkt dan samen met de coach in bijvoorbeeld een workshop volgens het principe voordoen-samendoen-nadoen. Hierdoor ervaar je méér Lean Six Sigma in de praktijk. Benieuwd? Vraag vrijblijvend informatie aan.

[Form id=”15″]

Reacties zijn gesloten.