Waste: Talent

Als je een leidinggevende vraagt: “wat is het meest waardevolle in uw organisatie?”, dan horen we toch vaak “de mensen”. Dat is voor veel organisaties ook zo. In dienstverlening zeker, maar ook in de bouw, in de productie of in andere omgevingen. Mensen maken het verschil tussen een redelijk product of een excellent product.

Talent ontwikkelen


Je kunt er dus vanuit gaan dat een ambitieuze manager er werkelijk alles aan doet om het personeel in staat te stellen goed werk te leveren. Of toch niet?
Het ontwikkelen van talent is een specialisme en het vereist veel aandacht om werknemers te coachen om ze het beste uit zichzelf te blijven halen. Dat kost veel energie en als manager loop je daarbij regelmatig aan tegen een van met lastigste aspect van veranderen: jezelf.
Het is gewoon lastig om als manager objectief met je werknemers aan de slag te gaan. Eigen emoties, overtuigingen en persoonlijke voorkeuren maken dat je al snel aan verkeerde zaken aandacht geeft. Hoe makkelijk is het niet om te gaan coachen op basis van je eigen voorkeursstijlen? Als de voorkeursstijl van je medewerker dicht tegen jouw allergie zit, dan wordt het coachen een lastige zaak.

Een nuchtere benadering

Het was W. Edwards Deming die zei: “a bad process beats a good person everytime.” Als je continu bezig bent om mensen in je organisatie te veranderen omdat het werk niet goed loopt, ben je ook talent aan het verspillen: management talent. Het verdient de voorkeur om eerst de processen op orde te krijgen voordat je mensen gaat veranderen. En het wonderlijke is dat een goed proces meestal het beste in mensen naar boven haalt. Kortom, als je processen goed zijn, hoef je vaak helemaal geen mensen meer te veranderen.

En als er toch nog aandachtspunten zijn, is het veel transparanter voor de manager en de medewerker in kwestie. In goed georganiseerde processen zie je eenvoudig waar de schoen wringt voor de medewerker. Het kan gaan om capaciteiten, om training, etc. Het is snel zichtbaar, omdat een goed proces ook beschikt over ingebouwde controlemiddelen. Verbetermogelijkheden zijn automatisch onderwerp van gesprek, ook als het gaat over mensen.

Aan de slag?

Ga je na het lezen van dit artikel zelf ook met andere ogen naar uw defecten kijken? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel Maarten Nijman: 06 288 48 156

Reacties zijn gesloten.